Alles over de oefenwedstrijd Nederland - Duitsland

Jildert Jildert
29 mrt. 2022, 11:25
03 apr. 2022, 11:00
© IMAGO

Op dinsdag 29 maart staat in de Johan Cruijff ArenA de oefenwedstrijd Nederland - Duitsland op het programma. In dit bericht lees je de belangrijkste vragen en antwoorden over deze voetbalklassieker.

Van Gaal gaat wisselen in zijn opstelling tegen Duitsland

Bondscoach Louis van Gaal heeft een paar andere spelers opgesteld in het duel tegen Duitsland. Dat zei onze bondscoach tijdens de persconferentie van maandag en blijkt ook uit de daadwerkelijke opstelling. Lees hier meer over de opstelling van Nederland tegen Duitsland.

Wie is de scheidsrechter bij Nederland - Duitsland?

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland wordt gefloten door de Engelse scheidsrechter Craig Pawson. De 43-jarige Engelsman floot Oranje nog nooit eerder.

Nathan Aké kan zilveren schaal ontvangen

Als verdediger Nathan Aké vanavond in actie komt tegen Duitsland ontvangt hij een zilveren schaal voor zijn 25e interland. Spelers krijgen een zilveren schaal bij elk jubileum (25, 50 en 75 interlands). Bij de 100e interland in Oranje ontvangen ze een gouden schaal.

Zie in dit overzicht het aantal interlands van alle spelers van Oranje >>

Blind kan 90e interland spelen tegen de Duitsers

Als Daley Blind in het oefenduel met Duitsland in actie komt dan speelt hij zijn 90e interland voor Oranje. De verdediger staat daarmee op de tiende plek van Oranje-spelers met de meeste interlands. Boven hem staat Arjen Robben met 96 caps. Mocht Blind dit jaar in alle resterende duels van Oranje in actie komen dan zal hij hem zeker voorbij steken.

Nummer één Wesley Sneijder is voorlopig nog uit beeld. Hij eindigde met 134 wedstrijden in het shirt van Oranje. Edwin van der Sar volgt met 130 interlands. Hij speelde wel beduidend meer minuten.

Gaat Memphis Kluivert evenaren in aantal goals?

Als Memphis Depay vanavond scoort tegen de Duitsers dan komt hij op Oranjes topscorerslijst aller tijden op gelijke hoogte met Patrick Kluivert. Depay staat momenteel op 39 goals, Kluivert heeft er eentje meer. Alleen Klaas-Jan Huntelaar (42) en Robin van Persie (50) waren vaker trefzeker in het shirt van Oranje.

Hoe staat het Nederlands elftal ervoor?

Hoewel af en toe wat werd weggegeven achterin, speelde Nederland wervelend tegen Denemarken. Er werd met 4-2 gewonnen van de Denen en dus kan Oranje met vertrouwen richting de ontmoeting met Duitsland. Bekijk hier de samenvatting van Nederland - Denemarken terug.

Nederland - Duitsland belangrijk voor gunstige WK-loting

Een overwinning op Duitsland is belangrijk voor Nederland om nog kans te maken op Pot 1 bij de WK-loting. Daarmee kan op het WK een sterke tegenstander worden ontlopen. Winnen van Duitsland is niet genoeg om Pot 1 te bereiken, er moet meer gebeuren. We hebben het hier voor je op een rijtje gezet.

Waar wordt Nederland - Duitsland gespeeld?

Net als het duel tegen Denemarken vindt de oefenwedstrijd tegen Duitsland plaats in de Johan Cruijff ArenA, die gelukkig weer goed gevuld mag zijn.

Op welke zender wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Nederland - Duitsland begint om 20:45 en wordt uitgezonden op NPO3.