Wanneer is de loting voor het WK 2022?

Max Max
30 mrt. 2022, 10:00
01 apr. 2022, 18:26
© IMAGO

De loting voor de groepsfase van het WK 2022 in Qatar is na afloop van de laatste play-off duels die nog gespeeld moeten worden in Europa. Dat betekent dat er op 1 april 2022 om 18.00 uur Nederlandse tijd geloot wordt in de Qatarese hoofdstad Doha.

Nederland is bij de loting in pot 2 terechtgekomen, door toedoen van een te lage positie op de FIFA-ranking (Oranje staat momenteel 10e). Portugal plaatste zich via de play-offs alsnog voor het WK en voegde zich daarmee bij de zeven landen die al zeker waren van pot 1.

Duidelijk is dat thuisland Qatar het groepshoofd van poule A is, zij spelen dan ook de openingswedstrijd. Verder moet er nog veel bekend worden over de loting. In pot 1 zitten naast Qatar en Portugal ook nog België, Brazilië, Argentinië, Spanje, Engeland en Frankrijk.

Potindeling WK-loting 2022 *

Pot 1: Qatar, Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal

Pot 2:Mexico, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Uruguay, Kroatië en Verenigde Staten

Pot 3: Senegal, Iran, Japan, Servië, Marokko, Zuid-Korea, Polen, Tunesië,

Pot 4: Kameroen, Canada, Ecuador, Saudi-Arabië, Ghana, Wales/Oekraïne/Schotland, Nieuw-Zeeland/Costa Rica en Peru/Australië/Verenigde Arabische Emiraten.

*Nog niet alle 32 landen zijn bekend, daardoor zal er in Pot 4 nog het een en ander bekend moeten worden. De wedstrijd tussen Oekraïne en Schotland werd wegens de oorlog uitgesteld.

Lees meer over:

WK 2022 Qatar