Weghorst mikpunt van spot op social media: 'En hij was beter dan Cristiano Ronaldo?'

Jeen Grievink Jeen Grievink
17 okt. 2023, 15:45
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Wout Weghorst krijgt de wind van voren op social media na zijn uiterst matige optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Hoewel Oranje met 0-1 wist te winnen, kwam Weghorst niet uit de verf en miste hij een uiterst belangrijke strafschop. Op X - voorheen bekend als Twitter - wordt hij dan ook flink onder vuur genomen, zowel nationaal als internationaal.

Menigeen snapt niet waarom Koeman er in de wedstrijd tegen Griekenland voor koos om Weghorst de cruciale strafschop te laten nemen. De spits van TSG 1899 Hoffenheim kan geen al te beste statistieken overleggen wat betreft het binnenschieten van penalty's. Toch mocht de 31-jarige spits achter de bal plaatsnemen. Hij faalde. Ook in het restant van zijn optreden wist Weghorst geen potten te breken. Hij werd uiteindelijk dan ook vervangen door Donyell Malen. Na afloop stroomde zowel nationaal als internationaal de meningen over Weghorst binnen op X.

Weghorst onder vuur op social media

In het buitenland verwijst men maar wat graag naar de periode van Weghorst bij Manchester United. De boomlange aanvaller werd begin dit jaar op huurbasis door trainer Erik ten Hag naar de topclub gehaald als vervanger van de plotseling vertrokken Cristiano Ronaldo. Weghorst wist echter geen potten te breken bij United en dat krijgt hij nu - na de gemiste strafschop tegen Griekenland - nog maar eens te horen. Ook omdat Ronaldo gisteren wél vanaf de penaltystip wist te scoren. Dit deed hij in de wedstrijd van Portugal tegen Bosnië en Herzegovina (0-5 winst).

Hieronder een greep uit de reacties op X:

Lees meer over:

Nederland EK 2024 Wout Weghorst