Wijnaldum:'Dit is een luxe-positie'

Max Max
18 jun. 2021, 08:58
18 jun. 2021, 08:59
© IMAGO

Het Nederlands elftal is na twee wedstrijden al zeker van de achtste finale. De ploeg van bondscoach Frank de Boer is zelfs al zeker van groepswinst na de 2-0 zege op Oostenrijk.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum kijkt ook al vooruit naar het laatste duel met Noord-Macedonië en waakt voor verzwakking: "We willen ook de laatste wedstrijd winnen. De groepswinst is zeker een luxe, maar vaak zie je dat verzwakking erin sluipt. Daar moeten we voor waken. Als je er al bent, ben je geneigd minder te doen. Wij hebben een team dat hard moet werken om resultaat te boeken."

Het spel van Oranje tegen Oostenrijk was niet altijd sprankelend: "Het ging vandaag wat stroever. Wanneer we de bal veroverden, raakten we ‘m snel weer kwijt. Daardoor ging de wedstrijd op en neer. Bovendien maakten we onze kansen vanavond niet af."

Toch was Wijnaldum tevreden met het resultaat: "Dit is toernooivoetbal. Ook dit soort wedstrijden moet je kunnen winnen. Wij willen groeien in een toernooi, daar horen dit soort wedstrijden bij."

In de achtste finales speelt Oranje op 27 juni tegen de nummer drie van poule D, E of F.