Xavi Simons wekt grote irritatie met boycot bij Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
27 mrt. 2024, 06:56
27 mrt. 2024, 07:18
© IMAGO

Xavi Simons weigert ook bij het Nederlands elftal om met de Nederlandse media te praten. De aanvallende middenvelder voelt zich volgens Pascal Kamperman onheus bejegend door de media, maar de verslaggever van ESPN heeft daar weinig begrip voor.

“Het is een beetje merkwaardig”, oordeelde Kamperman, die dinsdagavond aanwezig was in Frankfurt bij de oefeninterland Duitsland - Nederland (2-1). Simons begon op de bank en viel aan het eind van de wedstrijd in. “Simons vindt dat er te veel kritiek op hem is gekomen”, zei de verslaggever in gesprek met Jan Joost van Gangelen.

Simons weigerde eerder al om na de Champions League-wedstrijd van RB Leipzig tegen Real Madrid met de Nederlandse pers te praten. Na de oefeninterland van vrijdag tegen Schotland (4-0 winst) werd Simons opnieuw bekritiseerd, onder meer vanwege het vele balverlies dat de aanvallende middenvelder leed. “Ik snap wel dat het hard aankomt bij hem af en toe”, zegt Kamperman.

Lees ook: Koeman in opstand: ‘Ik ga samen met grote landen lobbyen’

“Ik weet niet of dat allemaal zo handig is. Natuurlijk snap ik dat het hard bij hem aankomt en dat er veel over hem gezegd wordt. Ik las dat Vincent Janssen het vandaag ook weer opnam voor hem”, vervolgde de verslaggever van ESPN. “Janssen vindt dat er in Nederland veel te hard geoordeeld wordt over spelers en dat iemand na één wedstrijd gelijk neergesabeld wordt.”

“Nou is het bij Simons niet na één wedstrijd, want bij hem is het er in al zijn interlands in Oranje nog niet uitgekomen. Janssen wil daarom niet meer in de Eredivisie spelen. Simons wil daarom niet meer met de Nederlandse pers praten. Ik zou zeggen: ‘Laat het eerst eens op het veld zien en dan zien we daarna wel weer verder’”, aldus Kamperman. Simons was in zijn dertien interlands nog niet goed voor een doelpunt of een assist.