Zie hier de samenvatting Nederland – VS (3-4). Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten verloren. In de Amsterdam ArenA waren de Amerikanen met 3-4 te sterk.

Oranje begon goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier was er weinig aan de hand. Verschillende afstandsschoten werden gestopt door beide doelmannen en af en toe was vooral de VS gevaarlijk via hoekschoppen. Oranje dreigde met aanvallen en dat leverde na 27 minuten spelen de 1-0 op. Memphis Depay gaf heerlijk voor vanaf links en die werd binnengekopt door Klaas-Jan Huntelaar. Zes minuten later was het alweer 1-1 via Zardes, nadat er niet goed werd verdedigd.

Nederland begon goed aan de tweede helft en kwam snel op 2-1 via Huntelaar. De VS zag de gelijkmaker afgekeurd worden en Oranje kwam op 3-1 via Depay, die een schot van Huntelaar tegen zich aan kreeg. Hiddink wisselde enkele spelers en toen ging het mis. 20 minuten voor tijd scoorde Brooks de 3-2.
Een minuut voor het einde van de reguliere tijd maakte Williams de gelijkmaker en in de laatste minuut maakte Wood de winnende 3-4 voor de VS.