Vlag van Nederland
Blind hoeft geen extra assistent

Blind hoeft geen extra assistent

WK 2018

Als het aan bondscoach Danny Blind ligt gaat hij voorlopig verder met zijn huidige technische staf en kan de zoektocht naar een extra assistent gestaakt worden. De bondcoach is tevreden met Fred Grim als assistent en de promintente rol die keeperstrainer Frank Hoek bekleedt.


Het afgelopen halfjaar zag Blind assistenten Dick Advocaat (trainer van Fenerbahçe) en Marco van Basten (functie bij de FIFA) vertrekken en anderen zoals Ruud Gullit bedanken voor de rol als assistent. Fred Grim stapte wel in, en daar is Blind blij mee. “Het bevalt me zoals het nu gaat, wat mij betreft blijft het zo”, zei de bondscoach gisteren tijdens de persconferentie.

Frank de Boer kwam ook nog ter sprake. De ex-trainer van Ajax en voormalig assistent van Oranje werd afgelopen week ontslagen bij zijn club Internazionale, maar volgens Blind is hij geen optie voor de rol als assistent. “Ik ben ooit zijn assistent geweest, misschien wil hij me een wederdienst bewijzen”, zei Blind lachend. “Hij past als oud-international in het profiel, maar nee, dat gaan we niet doen.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , ,