Vlag van Nederland

Kevin Strootman werkte gisteren net als de rest van de selectie voor het eerst een training af met de nieuwe bondscoach Dick Advocaat. De bondscoach is weinig veranderd sinds de tijd dat Strootman hem bij PSV ontmoette: “Ja, nog net zo aanwezig langs de lijn als in 2012 bij PSV. Of zoals vorig jaar bij Oranje, in zijn twee weken toen als assistent”, zegt hij tegen AD Sportwereld.

De eerste teambespreking is er ook al geweest: “Die was voor de training. Advocaat heeft zaken aangehaald die hem in onze wedstrijden opvallen. Ik ga daar niet in details over praten, maar het ging bijvoorbeeld ook over de beleving in de wedstrijd in Bulgarije. Die was onder de maat, zoals in die interland alles ver ondermaats was. Dat weten we zelf ook. Bulgarije moet een incident blijven, willen we kans houden op het WK.”

Strootman kende een goed jaar bij zijn club en zit dus met vertrouwen bij de selectie van Oranje: “Het was een goed jaar met AS Roma. Tweede achter Juventus in de Serie A, een recordaantal punten gehaald in de historie van de club, rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. En persoonlijk heb ik een mooi, nieuw contract getekend tot 2022. Het wordt om meerdere redenen zo een vakantie die rustiger zal worden dan die van vorig jaar. Maar eerst nog de laatste wedstrijd hier met Oranje goed afsluiten tegen Luxemburg.”

De middenvelder van Oranje reageert ook op het feit dat Advocaat zich zo duidelijk uitsprak over een basisplaats voor Wesley Sneijder:”Je ziet het vaker, zo’n soort beslissing bij een nieuwe coach. Voor Wesley is het lekker, niemand heeft het meer over invalbeurten voor vijf minuten en zo. Daar ben je vanaf. Maar los daarvan: hij kan altijd het verschil maken met zijn passing in kleine ruimtes.”

Lees meer over: ,