Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal kende een goede interlandperiode de afgelopen weken. Met Dick Advocaat als nieuwe bondscoach en Fred Grim de eerste twee duels als interim, wist Oranje de volle buit te halen uit de drie interlands tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. Goed voor het vertrouwen en goed voor de FIFA-ranking.

De spelers gaan nu allemaal op vakantie en sluiten over een week of drie weer aan voor de voorbereiding bij hun club. Voor sommige spelers zal dit een andere club zijn dan waar ze afgelopen seizoen speelde. Daarom is het ook voor bondscoach Dick Advocaat een spannende zomer, want ook hij zal met meer dan gemiddelde interesse de stappen van zijn spelers volgen. Sommige spelers zullen zelfs best even met de bondscoach bellen, om te bespreken of zij wel de juiste stap zetten.

Op 31 augustus staat de cruciale wedstrijd tegen Frankrijk op het programma. Bij winst maakt Oranje zelfs nog kans om als groepswinnaar direct naar het WK te gaan. Advocaat is benieuwd hoe zijn spelers er tegen die tijd voorstaan: “Bij welke clubs zitten ze, komen ze aan spelen toe en hebben ze al veel speelminuten gemaakt? Dat zijn allemaal onzekere factoren waar je nu niets over kan zeggen.”

Afgelopen week werd bekend dat Advocaat een hoge pet op heeft van Wesley Sneijder, die bij het Turkse Galatasaray speelt. Hij hoopt dat Sneijder daar ook blijft: “De Turkse competitie is van hoog niveau en de kwaliteiten van Wesley blijven van uitzonderlijke kwaliteit, vooral zijn passes. Als Oranje moeten we daar zo lang mogelijk van profiteren.”

Waar de spelers die een nieuwe stap zetten in hun carrière rekening mee moeten houden? “Iedereen die we oproepen moet zorgen dat hij fit is. Daar gaan we goed naar kijken. Verder is het van het grootste belang voor iedere speler om op een WK te staan. We hebben jonge talenten en er komen er meer aan en die worden alleen maar beter als ze op een WK kunnen voetballen.”

Lees meer over: ,