Vlag van Nederland

Onze bondscoach is vandaag jarig. Hij bereikt de mooie leeftijd van 70 jaar. Wat zou er mooier zijn dan zichzelf een prachtig cadeau te doen en zich alsnog te plaatsen voor de play-offs.

Tegen AD reageert Advocaat op zijn respectabele leeftijd. “Ja, 70 jaar. Ik ben er eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Die leeftijd? Ik voel me nog fit en zeker niet oud. En tegenwoordig is 70 jaar toch ook niet meer oud? Mijn vader overleed in 1963 op 58-jarige leeftijd. Maar in die tijd was het ­leven veel zwaarder, mensen moesten veel harder en langer werken en bovendien moesten ze altijd maar fietsen of lopen, want vrijwel niemand had een auto.”

Advocaat snapt ook wel dat er wat aandacht is voor zijn 70e verjaardag, vooral omdat hij bondscoach is. “Maar verder doet het mij echt weinig. Het gaat er om hoe je jezelf voelt. Ik heb nooit gerookt, ik ben geen drinker en ik leef gezond. Ik sta nog steeds op het veld, ik tennis nog regelmatig. Nee, ik ben niet van plan om er al tussenuit te knijpen. De voetballerij is al mijn hele leven mijn werkterrein, het heeft mij waarschijnlijk jong gehouden.”

Namens Mee Met Oranje, van harte gefeliciteerd!

Lees meer over: