Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen hebben vanavond gewonnen van Ierland. Het WK-kwalificatieduel in het Tallaght Stadium eindigde in 0-2. Ierland was tot nu toe het enige land dat punten wist af te snoepen van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman en dus werd er dinsdagavond geaasd op revanche.

Met Lineth Beerensteyn in de spits, zij verving Vivianne Miedema, kwam Oranje al na elf minuten op voorsprong. Renate Jansen veroverde de bal, combineerde met Shanice van de Sanden en vond uiteindelijk Beerensteyn. De spits kopte raak. Zo’n tien minuten later werd de marge verdubbeld.

Daniëlle van de Donk werd onderuitgehaald door Diane Caldwell en de scheidsrechter wees naar de stip. Sherida Spitse wist wel raad met het buitenkansje: 0-2. Vlak voor rust leek Oranje zelfs op een 0-3 voorsprong te komen, maar een goal van Van de Sanden werd afgekeurd.

De Leeuwinnen hadden de totale overhand en domineerden ook in de tweede helft. Dominique Janssen was dichtbij via een vrije trap, terwijl ook Lieke Martens een poging waagde. Ierland probeerde het nog wel, maar de Nederlandse defensie hield gemakkelijk stand.

Door de overwinning gaat Nederland nu alleen aan kop in de WK-kwalificatiepoule. Ierland volgt met drie punten achterstand. De volgende wedstrijd is op 8 juni tegen Noord-Ierland.

Lees meer over: ,