Vlag van Nederland
Martens: "Het is gewoon slecht, echt slecht"

Martens: “Het is gewoon slecht, echt slecht”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen pakten dinsdagavond geen WK-ticket. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verloor met 2-1 van Noorwegen en dus wachten nu de play-offs. Lieke Martens stond na afloop van het duel voor de camera’s van de NOS.


“Je hebt alles in eigen hand en dan kijk je op de klok en sta je na 6 minuten gewoon met 2-0 achter. Ik heb er geen woorden voor. Het is gewoon slecht, echt slecht. Je hebt het in eigen handen en dan begin je zo”, vertelde een gefrustreerde Martens.

“We moeten het echt bij onszelf zoeken. Veel speelsters zijn vandaag onder hun niveau gebleven”, vervolgt de OranjeLeeuwin. “We hebben als collectief gefaald vandaag en echt te weinig gebracht.”

De ploeg wist dat de Noren druk gingen zetten: “We kregen het alleen niet onder controle. Het mag niet gebeuren dat je na 6 minuten met 2-0 achterstaat, twee kansen, twee doelpunten. We kwamen wel weer redelijk in de wedstrijd na de 2-1.”

Daardoor hield Martens hoop op de gelijkmaker. “Ik heb wel het gevoel gehad dat we nog die 2-2 zouden maken. Hij hoefde maar goed te vallen. We hadden uiteindelijk de controle, maar we zijn gewoon te slordig aan de bal vandaag en creëeren we uiteindelijk niet de kansen die we normaal creëeren.”

“We hebben het zelf verprutst vandaag en dat wij dat WK-ticket eigenlijk hadden moeten hebben, als je kijkt naar de afgelopen maanden. We willen gewoon op een WK staan en bij grote toernooien aanwezig zijn. Vandaag hebben we niet gebracht wat we moeten brengen”, besluit de sterspeelster van Oranje.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: