Vlag van Nederland

Zwitserland ging vrijdag met 3-0 onderuit tegen de OranjeLeeuwinnen. Dinsdag staat de return in Zwitserland op het programma en daar moet de ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg aan de bak.

Voss-Tecklenburg kon voor beide wedstrijden beschikken over een informant: Lia Wälti speelt in het dagelijks leven bij Arsenal samen met Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth. “We hebben veel informatie van Lia, maar andersom zal dat ook wel het geval zijn”, vertelde de bondscoach na afloop aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

“Nederland kreeg de informatie van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth en wij krijgen de info van Lia”, vervolgde Voss-Tecklenburg. “We weten veel over de individuele kwaliteiten van dit Nederlandse team. We hebben ook video’s gemaakt van elke speelster.”

“Vandaag zag je de kwaliteiten van Miedema, Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Van de Donk, die erg goed speelde”, aldus de coach. In de return kan ze weer beschikken over Ramona Bachmann, de sterspeelster van de Zwitsers.

“Dat is heel belangrijk en een groot pluspunt. Ik ga de wedstrijd van vandaag terugkijken en analyseren. Ik heb wat tijd nodig om het te analyseren en dan ga ik praten met iedere speelster en met het team. We willen winnen op dinsdag, dat is het doel.”

Lees meer over: , , ,