Vlag van Nederland

Nederland heeft vanavond een knappe overwinning geboekt op Frankrijk. Oranje was in de Kuip met 2-0 te sterk voor de wereldkampioen.

Vanaf het begin werd duidelijk dat Frankrijk niet van plan was het spel te maken. De Fransen lieten het Nederlands elftal aan de bal en hield tegen: eigenlijk de tactiek die de ploeg van Didier Deschamps altijd hanteert.

Al vroeg in de eerste helft kreeg Memphis Depay een levensgrote kans om Oranje op voorsprong te zetten. Hugo Lloris bleek echter een sta in de weg. Het zegt genoeg dat de Spurs-goalie de beste man was aan de kant van Frankrijk.

Nederland domineerde de wedstrijd en zette het veldoverwicht vlak voor rust om in de 1-0. Frenkie de Jong zette voor, waarop Ryan Babel op Lloris stuitte. In de rebound liet Wijnaldum de Kuip ontploffen door alsnog binnen te schieten.

Ook na rust beperkte Frankrijk zich tot verdedigen. In de spaarzame counters van het land was de Oranje-verdediging en Jasper Cillessen alert. Nederland kreeg aan de andere zijde uitstekende kansen om de score uit te breiden, maar Lloris keepte een formidabele wedstrijd.

Toch moest de doelman nog een doelpunt toestaan. En wat voor één. In de slotsecondes van de blessuretijd kreeg Oranje een strafschop, en verschalkte Memphis de Franse doelman met een heerlijke panenka.

De 2-0 zege op de wereldkampioen is niet alleen goed voor het vertrouwen, het is ook een belangrijk resultaat in de strijd om de Nations League. Een gelijkspel tegen Duitsland volstaat dinsdag om groepswinst veilig te stellen.

Lees meer over: ,