Vlag van Nederland
De poule van Oranje voor het EK 2020

De poule van Oranje voor EK 2020

EK 2020

Het Nederlands elftal zit voor het EK 2020 in de poule met Oekraïne en Oostenrijk. Het vierde land in groep C wordt pas in maart bekend, als de play-offs van de Nations League gespeeld zijn.

Mocht Roemenië zich via die play-offs weten te plaatsen voor het EK dan wordt Roemenië sowieso de tegenstander. Als het de Roemenen niet lukt om het EK te halen dan komt Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo of Wit-Rusland bij Oranje in de poule. Zij spelen tegen elkaar in Path D van de play-offs. De winnaar daarvan zal dan bij het Nederlands elftal komen.

De loting was voor Oranje alleen nog belangrijk met betrekking tot de tegenstander uit pot 3. Dat is dus Oostenrijk geworden. Oekraïne uit pot 1 was al bekend en de mogelijke tegenstanders uit pot 4 ook.

Poule F is duidelijk de poule des doods. Daarin zitten Duitsland, Frankrijk en Portugal. Een voordeel voor de drie landen kan zijn dat ook de beste nummers 3 zich plaatsen voor de achtste finales. Het vierde land in die poule zal zich nog weleens achter de oren krabben.

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , , ,