Het Nederlands elftal speelt vanavond het cruciale WK-kwalificatieduel tegen Turkije. Wat is de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Turkije?

In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam trappen Nederland en Turkije vanavond om 20.45 uur af voor het belangrijke duel in de kwalificatie. Winst is voor Oranje van groot belang om plaatsing voor het WK weer in eigen hand te hebben.

In de goal stond de afgelopen twee duels Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Hij deed dit naar behoren en dus is er geen enkele reden om hier een wijziging in aan te brengen. Hij zal dus opnieuw het doel verdedigen.

Voor hem zal Denzel Dumfries opnieuw als rechtsback mogen starten. Centraal keert Virgil van Dijk terug, dat zal ten koste gaan van Matthijs de Ligt. Stefan de Vrij staat rechts centraal en op linksback keert Daley Blind terug van zijn schorsing.

Op het middenveld verandert er vermoedelijk niks en zullen Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum staan. Er gaan geruchten dat Marten de Roon zal spelen in plaats van Klaassen, maar de verwachting is dat Klaassen gewoon mag starten.

Voorin wordt Cody Gakpo gemist. De aanvaller van PSV raakte tegen Montenegro geblesseerd en heeft het trainingskamp verlaten. In zijn plaats speelt Steven Bergwijn. In de spits staat Memphis Depay en als rechtsbuiten zal opnieuw Steven Berghuis aan de aftrap staan.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland – Turkije:

Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind; F. de Jong, Klaassen en Wijnaldum; Berghuis, Depay en Bergwijn.