Wie wil er nu niet profvoetballer worden in zijn of haar jeugd? De beste voetballers ter wereld zijn een bron van inspiratie en het liefst willen we allemaal net zo goed worden. Nu is een carrière als profvoetballer natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar met doorzettingsvermogen, veel trainen en deze 5 tips om een goede voetballer te worden kom je een heel eind!

Tip 1. Trainen, trainen en nog eens trainen

Voetballen, overschieten en zelfs trucjes lijken jouw favoriete speler zo makkelijk af te gaan. Wat je echter niet ziet, is dat hier jaren van training aan vooraf zijn gegaan. Om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen, is continue oefening nodig. Soms wordt dezelfde manoeuvre tientallen keren geoefend. En dat ene trucje dat zo moeiteloos lijkt te gaan? Dat is het resultaat van jarenlang spelen en balbeheersing oefenen. Om het te maken als profvoetballer zul je zo veel mogelijk moeten trainen. Door regelmatig te trainen, werk je aan jouw uithoudingsvermogen, de techniek en snelheid.

Tip 2. Luister naar advies

Om jouw talenten verder te ontwikkelen, zul je open moeten staan voor advies van anderen. Jouw trainers, teamgenoten, ouders en zelfs mensen langs de lijn zien dingen die jij zelf wellicht nog niet doorhebt. Natuurlijk heeft niet iedereen de wijsheid in pacht, maar je kunt altijd leren van anderen. Wees niet te trots of koppig om advies aan te nemen, probeer jezelf continu te verbeteren en word zo de beste speler die je kunt zijn.

Tip 3. Blijf sportief

Een goede voetballer is niet alleen fit en technisch onderlegd, maar ook sportief naar anderen toe. Winst of verlies, het hoort allemaal bij het spel. Blijf net zo vriendelijk en sportief wanneer je verliest als wanneer je wint. Zo bouw je een reputatie op van een betrouwbare en vriendelijke speler die prettig in de omgang is. Bovendien leer je net zo veel, misschien zelfs nog wel meer, van de wedstrijden die je verliest dan de wedstrijden die je wint. Elke match is een gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

Tip 4. Blink uit

Als voetballer zul je een flinke indruk moeten maken op coaches, scouts en andere betrokkenen om het ver te schoppen. Zorg er dus voor dat je altijd goed presteert en uitblinkt om de aandacht naar je toe te trekken. Dit geldt trouwens niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Kijk maar eens naar interviews met jouw favoriete spelers. Ook buiten het veld komen ze netjes en stijlvol voor de dag en zijn ze welbespraakt en vriendelijk. Zorg dat je opvalt door je netjes te kleden, een tijdloze stijl te ontwikkelen, bijvoorbeeld door accessoires als de TUDOR horloges van Chrono24, en altijd positief en vriendelijk voor de dag te komen. Zo maak je altijd indruk op de mensen om je heen.

Tip 5. Geloof in jezelf

Als je echt een goede voetballer wilt worden, is het belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Twijfel hoort niet thuis in het spel, maar ook niet buiten het veld. Je moet geloven in jezelf en jouw talent om het ver te schoppen. Zo sta je stevig in je schoenen en kun je tijdens het spel met het volste vertrouwen ervoor gaan.