Vanavond om 20.45 staat in de Johan Cruijff ArenA het laatste Nations Leagueduel van het Nederlands elftal op het programma tegen België. Dit is de opstelling van Oranje in het duel Nederland – België.

In het doel moest Van Gaal kiezen tussen Pasveer en Cillessen. Afgelopen donderdag tegen Polen stond Pasveer in de basis, hij hield de nul. Tegen België krijgt hij opnieuw het vertrouwen en lijkt hij af te stevenen op een vaste basisplek op het WK.

Achterin is er weinig reden om te veranderen. Van Gaal kiest voor dezelfde spelers als tegen Polen. Rechts heeft Dumfries zijn plek veroverd en centraal maken Timber, Van Dijk en Aké een uitstekende indruk. Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij zitten daardoor op de bank. Op links staat opnieuw Daley Blind, die de voorkeur krijgt boven Malacia.

Op het middenveld moest er ten opzichte van het duel met Polen sowieso het nodige veranderen. Basisspelers Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn er niet bij, dus zal Van Gaal voor anderen moeten kiezen. Hij heeft gekozven voor het trio Marten de Roon, Steven Berghuis en Davy Klaassen.

Voorin ontbreekt Memphis Depay. Vincent Janssen zal zijn plek innemen. Steven Bergwijn is gewoon de andere aanvaller.

De opstelling voor Nederland – België:

Pasveer; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; Klaassen, De Roon en Berghuis; Janssen en Bergwijn.