Vermoedelijke opstelling Oranje: twee spelers moeten vrezen voor hun plek

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 okt. 2023, 08:02
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Nederland speelt maandag in en tegen Griekenland in het kader van de kwalificatiecampagne voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Wint Nederland vandaag in Athene, dan is het toegangsbewijs zo goed als binnen. Oranje komt dan in punten (twaalf) gelijk met de Grieken, het heeft nog een wedstrijd meer te spelen én het onderlinge resultaat is in Nederlands voordeel. Met welke spelers zal Ronald Koeman vermoedelijk gaan aantreden, drie dagen na de 1-2 nederlaag tegen Frankrijk?

De verwachting is dat de basiskrachten van vrijdag zichzelf ook maandag op het startformulier zullen terugvinden. Koeman was zondag op de persconferentie te spreken over het interlanddebuut van Bart Verbruggen, die zodoende weer onder de lat zal plaatsnemen. "Ik was zeer tevreden over hem. Ik vond dat hij niet schuldig was bij allebei de goals van Frankrijk”, benadrukte de bondscoach, die waarschijnlijk ook zal vasthouden aan een andere debutant. Quilindschy Hartman luisterde zijn debuut op met een goal tegen de Fransen.

Marten de Roon

Achterin lijkt de keuze, van rechts naar links, wederom te vallen op Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk, Nathan Aké en dus Hartman. Op het middenveld lijkt Marten de Roon niet zeker te zijn van een basisplek. De middenvelder werd tegen Frankrijk in de rust gewisseld en vervangen door Mats Wieffer, die op zijn beurt een goede indruk maakte. Joey Veerman lijkt te blijven mogen staan en dat geldt vermoedelijk ook voor Tijjani Reijnders na zijn uitstekende basisdebuut. 

Koeman startte tegen Frankrijk met een verkapte 3-4-2-1-formatie, waarbij Xavi Simons en Reijnders als de twee schaduwspitsen achter aanvalsleider Wout Weghorst fungeerden. Laatstgenoemde viel al snel geblesseerd uit, werd vervangen door Donyell Malen, maar hij is volgens Koeman ‘gewoon’ inzetbaar. Wil Koeman met een dynamischer team beginnen, dan lijkt Malen in plaats van Weghorst de aangewezen man voor een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Geertruida, Van Dijk, Aké; Dumfries, Wieffer, Veerman, Hartman; Reijnders, Simons; Malen óf Weghorst.