Volg de OranjeLeeuwinnen op de voet

Max Max
30 jun. 2021, 15:05
30 jun. 2021, 15:05
© IMAGO

Het Nederlandse mannenelftal stelde teleur op het EK-voetbal en verloren in de achtste finale van het nietige Tsjechië. De Oranje-artikelen verdwenen weer massaal in de kast, maar mogen er spoedig ook weer snel uit. De OranjeLeeuwinnen gaan deze zomer voor goud op de Olympische Spelen. De Nederlandse vrouwenploeg wist zich dankzij een finaleplaats op het WK-voetbal te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. Jij kan de OranjeLeeuwinnen op de voet volgen en naar de overwinning brullen!

Olympische Spelen programma

De Olympische Spelen 2021 zouden eigenlijk al een jaar eerder plaatsvinden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Het evenement zal nu plaatsvinden van 23 juli 2021 tot 8 augustus 2021. Er worden dit jaar ook weer nieuwe sporten aan het programma toegevoegd, namelijk surfen, skateboarden, klimsport, karate, honkbal (mannen) en softbal (vrouwen). Er worden 34 verschillende sporten uitgeoefend, waaronder voetbal. De voetbalwedstrijden worden afgewerkt tussen 21 juli 2021 en 7 augustus 2021, het gaat om 58 voetbalduels.

Op deze dagen spelen de OranjeLeeuwinnen

De OranjeLeeuwinnen moeten de volgende ronde zien te bereiken door succesvol te zijn in Groep F. Oranje neemt het op tegen Brazilië, China en Zambia. Een pittige loting, maar als vicewereldkampioen moet de knock-outfase zeker haalbaar zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat Nederland als beste nummer 3 nog de volgende ronde bereikt.

Zambia – Nederland (woensdag 21 juli, 13:00 uur in het Miyagi Stadium)
Nederland – Brazilië (zaterdag 24 juli, 13:00 uur in het Miyagi Stadium)
Nederland – China (dinsdag 27 juli, 13:30 uur in het International Stadium Yokohama)

Opzet Olympisch toernooi

In de groepsfase plaatsen de beste twee landen in iedere groep zich voor de kwartfinales van het Olympisch voetbaltoernooi. De kans is aannemelijk dat de groepswinnaar een minder zware tegenstander treft in de volgende ronde. Van de twaalf deelnemers gaan er acht door naar de volgende fase. In de knock-outfase is het alles-of-niets voor de deelnemende landen. Bij verlies kan het team direct weer huiswaarts keren. Dat geldt niet voor de verliezers van de halve finale, want die spelen nog een troostfinale voor de bronzen medaille.

Lees meer over:

Zijlijn Olympische Spelen