Berghuis: 'Liever zo dan zoals het in 2008 ging'

Max Max
01 dec. 2022, 13:27
01 dec. 2022, 13:27
© IMAGO

Steven Berghuis kent een wisselvallig WK. Tegen Senegal startte hij nog in de basis, maar tegen Ecuador en Qatar moest hij het doen met invalbeurten. De middenvelder is dan ook maar gematigd tevreden.

Toch heeft hij er vertrouwen in dat Oranje na de matige duels oni de poulefase de weg omhoog gaat vinden: "Kort na de wedstrijd tegen Ecuador overheerste de teleurstelling", zei hij in gesprek met VI. "De Mexicanen bij Ajax, Álvarez en Sánchez, hadden me trouwens al gewaarschuwd dat Ecuador een heel talentvolle en goede spelersgroep heeft. Van Senegal hadden we minder last. Toen lagen er meer ruimtes voor ons om aan voetballen toe te komen."

Dat Oranje niet echt sprankelend voetbal speelt hoeft volgens Berghuis niks uit te maken:  "Weet je nog het EK 2008? Met een fantastisch groepsfase, waarin Oranje geweldig voetbalde. Meteen daarna werden ze uitgeschakeld. Dan heb ik het liever andersom. Ik zie dit WK verschillende toplanden die niet geweldig spelen. Natuurlijk is het mooi wanneer je als ploeg kunt shinen op een eindtoernooi. Maar het kan ook zakelijk en steady."

Lees meer over:

WK 2022 Steven Berghuis