Blik op de toekomst: de middenvelders

amber amber
25 mei 2016, 16:54
27 nov. 2017, 15:35
© IMAGO

Na het mislopen van het EK in Frankrijk, kan het Nederlands elftal zich gaan richten op het WK 2018. Wij kijken naar de spelers van Oranje, met vandaag: onze middenvelders. Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit qua de middelste linie?

Wesley Sneijder

[caption id="attachment_19720" align="alignnone" width="600"]Wesley Sneijder © Pro Shots[/caption]Sneijder is al jaren een van de boegbeelden van Oranje. De middenvelder is echter al 31 jaar en zou na het WK van 2018 wel eens kunnen afzwaaien. Voorlopig hopen we Sneijder nog even in het oranje van het Nederlands elftal te zien.

Kevin Strootman

[caption id="attachment_20389" align="alignnone" width="600"]Kevin Strootman © Pro Shots[/caption]De middenvelder is na twee jaar blessureleed weer terug bij het Nederlands elftal en dat is geweldig nieuws! De speler van AS Roma is pas 26 en is, wanneer fit, een vaste waarde op het middenveld van Oranje. Wij zien hem er graag bij in Rusland.

Georginio Wijnaldum

[caption id="attachment_18525" align="alignnone" width="600"]Georginio Wijnaldum © Pro Shots[/caption]Wijnaldum is dit seizoen gedegradeerd uit de Premier League, maar heeft zeker de kwaliteiten die nodig zijn in de Engelse competitie. Ook bij Oranje laat hij regelmatig zijn klasse zien. Wel heeft de aanvallende middenvelder redelijk wat concurrentie.

Marco van Ginkel

[caption id="attachment_12777" align="alignnone" width="600"]Marco van Ginkel zit alsnog bij de voorselectie van het Nederlands elftal. © Pro Shots Marco van Ginkel zit alsnog bij de voorselectie van het Nederlands elftal. © Pro Shots[/caption]Van Ginkel liet dit seizoen zien bij PSV dat hij het spelletje goed beheerst en speelde tegen Engeland een aantal minuten mee. Daar wil de middenvelder in de komende interlands natuurlijk een vervolg aan geven, maar ook in Rusland hoopt Van Ginkel zijn visitekaartje af te geven.

Riechedly Bazoer

[caption id="attachment_18457" align="alignnone" width="600"]Riechedly Bazoer © Pro Shots[/caption]Deze middenvelder hopen we natuurlijk nog jaren in het Nederlands elftal te zien. Met zijn 19 jaar is hij één van de jongelingen in Oranje, maar hij laat zijn kwaliteiten in ieder duel zien. Is Bazoer de naam de bondscoach als eerste op gaat schrijven voor het WK?

Tonny Vilhena

[caption id="attachment_20448" align="alignnone" width="600"]Tonny Vilhena © Pro Shots[/caption]Vilhena kan zich misschien op gaan maken voor zijn debuut in de hoofdmacht van Oranje en mogelijk komen daar nog veel meer duels bij. De middenvelder van Feyenoord is pas 21 en kan, als hij zich goed blijft ontwikkelen, een vaste schakel in het Nederlands elftal worden.

Davy Pröpper

[caption id="attachment_20373" align="alignnone" width="600"]Davy Pröpper © Pro Shots[/caption]De middenvelder is 24 jaar en kan nog jaren deel uitmaken van Oranje. Vooral in de Champions League-duels van PSV gooide hij hoge ogen. Pröpper zou samen met een paar andere jongens het vaste middenveld van Oranje kunnen vormen voor de komende jaren.

Davy Klaassen

De aanvoerder van Ajax vertrekt waarschijnlijk in de zomer uit Amsterdam. De middenvelder is klaar voor een stap hogerop en wij hopen dat hij zichzelf blijft ontwikkelen. Klaassen is 23 jaar en zal nog vaak te zien zijn in Oranje

Voor de toekomst

[caption id="attachment_20449" align="alignnone" width="600"]Jorrit Hendrix © Pro Shots[/caption]Met Bart Ramselaar, Jorrit Hendrix, Joris van Overeem en Thom Haye bij Jong Oranje is de toekomst van het Nederlandse middenveld gegarandeerd. In de jeugd lopen ook talenten als Donny van de Beek en Abdelhak Nouri rond.

Deze namen zijn er ook nog

[caption id="attachment_17105" align="alignnone" width="600"]Jordy Clasie © Pro Shots[/caption]Natuurlijk mogen wij Jordy Clasie, Ibrahim Afellay, Vurnon Anita en Leroy Fer niet vergeten in dit lijstje. Zij zijn middenvelders die al eens bij de selectie zaten of binnenkort een oproep kunnen verwachten. Daarnaast kunnen deze jongens in actie komen tijdens het WK van 2018.
Artikel gaat verder onder video