Bondscoach Van Gaal heeft Corona en moet in isolatie

Max Max
22 mrt. 2022, 11:45
22 mrt. 2022, 12:00
© IMAGO

Een tegenvaller voor Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft positief getest op Corona en moet in isolatie. Dat werd donderdagochtend voorafgaand aan het duel met Denemarken bekend.

Volgens de regels moet Van Gaal vijf dagen in isolatie en mag hij daar pas uit als hij 24 uur geen klachten heeft. Dat betekent dat hij de komende dagen de trainingen van Oranje niet kan leiden en ook zaterdag het duel met Denemarken niet op de bank mag zitten.;

Slecht moment

De besmetting van onze bondscoach komt op een vervelend moment. Van Gaal heeft een grote groep spelers bijeen en wilde graag met deze groep aan het nieuwe spelsysteem werken.

Daarnaast had Van Gaal veel gesprekken gepland. Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld vertelde al dat de bondscoach een groot scherm op zijn hotelkamer heeft gekregen, zodat hij nu veel zaken online kan doen.

Het zit Van Gaal sowieso niet mee sinds hij in september terugkeerde bij Oranje. Tijdens de vorige interlandperiode in november brak Van Gaal zijn heup bij het parkeren van zijn fiets. Daardoor kon hij tijdens de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen ook niet op de bank zitten. Hij bekeek de wedstrijd in De Kuip vanuit een skybox.

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal