Davy Pröpper stopt met voetballen

Max Max
04 jan. 2022, 14:40
07 jun. 2024, 12:42
© IMAGO
Voormalig international Davy Pröpper stopt met voetballen. De middenvelder, momenteel in dienst bij PSV, laat zijn contract ontbinden en stopt per direct. De 30-jarige voetballer maakte dat vandaag bekend.

"Ik heb voor de kerst de knoop doorgehakt en dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is", zegt Pröpper op de website van PSV. "In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan."

Hij vervolgt: "Mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur. Toch heb ik me er al lang aan aangepast en soms voor afgesloten. Dat wil ik nu niet meer en daarom ben ik er nu klaar mee. Ik ga uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren.”
Pröpper speelde achttien keer in het shirt van Oranje. Hoogtepunt was waarschijnlijk de 3-0 zege op Portugal, waar Pröpper een belangrijk aandeel in had.
Artikel gaat verder onder video

Lees meer over:

WK 2022 Davy Pröpper