De beste (en slechtste) Oranje-reclames op een rij

Stef Stef
09 jun. 2021, 16:51
23 nov. 2022, 13:45
© IMAGO

Oranje-reclames, net als Oranje-nummers hebben we er een haat-liefde verhouding mee. Maar eerlijk is eerlijk, stiekem hebben we het Oranje-geweld op tv best gemist. Supermarkt of online warenhuis: ze trekken BN'ers en internationals uit de kast om op te vallen. Een overzichtje van wat geslaagde en minder geslaagde spotjes. Wat is jouw favoriet?

Rob Kemps van de Snollebollekes kun je kennen van zijn carnavalskrakers, maar ook als winnaar van de Slimste Mens. Jumbo heeft de Brabander gestrikt om de Juichcape te promoten. Uiteraard vervult Frank Lammers een glansrol als welbekende brave huisvader.

De KPN-reclame doet niets nieuws, maar wat vooral opvalt is de rol van... Steven Bergwijn. Deze commercial werd duidelijk opgenomen voor de Spurs-aanvaller buiten de selectie viel. Daar zal KPN behoorlijk van balen.

De Kruidvat-reclame zit leuk in elkaar, vooral omdat de cameo van André Hazes jr. tot een minimum is beperkt.

Geen BN'ers of voetballers in de Bavaria-reclame en dat is ook wel eens verfrissend. Wél een glansrol voor het oerlelijke shirt waarmee Oranje in 1988 het EK veroverde.

De Staatsloterij strikte EK-winnaars Marco van Basten en Wim Kieft om Davy Klaassen en Denzel Dumfries te laten zien hoe het moet. Geinig.

Bij Bol willen ze blijkbaar hun Nederlandse en Belgische clientèle bedienen.

We kunnen wel een type Sneijder gebruiken in het Nederlands elftal, maar we zullen de kleine creatieveling alleen in de commercial-break terugzien. Hakkend! Toto sleutelde een strakke reclame in elkaar, waarin Sneijdertje de hoofdrol vervult. De kersverse koning Toto (klein koninkje)!

Een type Van der Vaart zou in Oranje ook niet misstaan, maar net als zijn maatje Sneijder zien we hem enkel in een in een reclame terug. In een tergende Lidl-reclame, in wanstaltige outfit.

Lees meer over:

Reclames WK 2022