De Boer is blij met 'positieve omslag'

Max Max
15 okt. 2020, 09:42
21 okt. 2020, 15:52
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer pakte met zijn elftal een punt in Italië, maar was achteraf vooral te spreken over de uitvoering van zijn plannen. Van de uitslag baalde De Boer nog wel een beetje.

De Boer legde zijn plan uit: "Ik bekijk het rationeel: wat geeft de tegenstander mij en wat kan ik daartegenover stellen? Mijn gevoel gaf aan dat ik dit moest doen, ook al hebben we dit maar een keer getraind. We speelden met vijf man achterin zodat er niet continu achter die Italianen aan moet worden gerend door jongens die daar niet geschikt voor zijn."

Het pakte tegen de Italianen goed uit. "Ik vond dat wij het betere van het spel hadden, zeg maar zestig tegen veertig procent. We zijn er vanuit onze eigen kwaliteit gekomen."

'De kritiek was niet mals geweest'

De Boer weet dat hij een risico nam met zijn aanpak: "De kritieken zouden niet mals zijn geweest. Maar in de training heb ik gezien hoe de spelers als jonge hyena's achter hun prooi aangingen. Toen heb ik ze verteld: als we dit in de wedstrijd laten zien, moet het geen probleem worden."

De uitslag en met name het positieve spel geeft de Boer een beetje rust in aanloop naar de duels in november. "Natuurlijk maakt het verschil en het geeft ook een bepaalde rust. Maar toch ben ik met het resultaat niet tevreden, want we willen eerste worden in de poule. Nu moeten we ervoor zorgen dat we de laatste twee wedstrijden winnen."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022