De Boer:'Hier zit een heel blij persoon'

Max Max
25 sep. 2020, 19:41
25 sep. 2020, 19:41
© IMAGO

De kersverse bondscoach Frank de Boer zat vanmiddag achter de tafel voor zijn eerste persconferentie als bondscoach van het Nederlands elftal.

De bondscoach is blij me de eervolle baan: "Hier zit een heel blij persoon, hoewel je dat soms niet altijd aan me ziet." De Boer zit er niet mee of hij de eerste keuze was of niet: 'Kandidaat een, twee, drie, vier of vijf? Niet interessant..., Ik ben zeer vereerd."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede bondscoach ben", aldus de trainer, die met Ajax vier keer kampioen werd. "Ik was een speler die altijd het hoogste eiste, dat heb ik als coach ook."

De Boer ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Het ziet er hartstikke mooi uit. Er zat wel een mooie generatie aan te komen. Laten we hopen dat we daar zo lang mogelijk in meedoen en trots zijn op ons land. Ik zie een mooie periode voor ons."

"Het is heel belangrijk dat spelers zich senang voelen, om samen iets moois te kunnen bereiken. En daar moet ik voor gaan zorgen. Ik probeer mijn eigen lijn te volgen, maar ik denk dat het niet heel anders zal zijn dan onder Ronald."

"Ik denk dat ik dit kan", besluit de Boer. "Anders had ik geen ja gezegd."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022