De Jong: 'Het leek alsof we moe waren'

Max Max
27 jun. 2021, 22:27
27 jun. 2021, 22:27
© IMAGO

Frenkie de Jong kon vandaag niet voorkomen dat Oranje uiteindelijk met 2-0 verloor van Tsjechië. De middenvelder merkte op dat Oranje wel heel erg moe en loom leek vanavond.

Hij zei tegen de NOS: "Het leek wel alsof we moe waren. In de eerste helft speelden we ook al niet goed. Het was een zware wedstrijd, ik weet ook niet waarom. Apathisch? Ja, mee eens. Misschien was dit voor sommige spelers wel de grootste wedstrijd uit hun carrière, maar ons spel kwam niet van de grond. Na de rode kaart werd het nog moeilijker."

Hij kon echter ook wel relativeren:  'Soms heb je van die dagen... We gaven niet veel weg, maar we creëren ook niet veel. Onderschatting? Nee, nee. We wisten dat het lastig zou worden."

Hij verweet Matthijs de Ligt, die rood pakte, niks: "Hij heeft persoonlijkheid en het is knap dat hij voor de camera komt gelijk, maar ook in de eerste helft speelden we onder ons niveau. Zelfs met tien man moest het beter, zeker tegen Tsjechië."

De Jong weet wanneer en hoe het fout ging bij Oranje vanavond: "Na die rode kaart voel je het wegglippen. Zeker als zij de 1-0 maken. Vanaf de 2-0 wordt het helemaal moeilijk. We kwamen gewoon niet los en ik vond dat ik weinig vrij kwam. Het voelde heel zwaar aan. Ik weet niet hoe dat kan. Dit was niet onze beste wedstrijd. Uiteindelijk is dit gewoon een slecht toernooi, als je er in de achtste finale uit gaat."