De keuze van Van Gaal onder de lat

Max Max
27 jan. 2022, 09:33
28 jan. 2022, 09:35
© IMAGO

Over ongeveer tien maanden begint het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal heeft de komende maanden de tijd om te werken aan zijn favoriete elftal. Veel plaatsen staan al min of meer vast voor onze bondscoach, maar dat geldt niet voor alle posities. De meest twijfelachtige positie is zonder twijfel die van doelman, waar de keuze momenteel zeker niet reuze is.

In dit artikel bespreken we de mogelijke doelmannen van Oranje voor het komende WK. Wil Oranje een kans maken op de titel zal er een zekerheidje op doel moeten staan. Inzetten op de wedstrijden van Oranje kan via de website wedden-promotiecode.nl. Welke doelman helpt Oranje naar de beste prestaties?

Justin Bijlow

De meest voor de hand liggende keuze voor bondscoach Louis van Gaal is Feyenoord-doelman Justin Bijlow. De keeper van de Rotterdammers stond in de laatste interlands van Oranje het meest onder de lat en maakte daarin een prima indruk.

Toch is onze bondscoach niet overtuigd van de kwaliteiten van Bijlow. Tijdens interviews blijft van Gaal aangeven dat alle keepers nog een kans hebben op speelminuten. De foutjes die Bijlow de afgelopen maanden maakt bij zijn club Feyenoord zullen niet helpen om zijn status onaantastbaar te maken.

Jasper Cillessen

Meerdere jaren was Jasper Cillessen de nummer één onder de lat bij Oranje. Sinds het WK 2014, toen de huidige bondscoach Louis van Gaal ook aan het roer stond, was Cillessen de meest gekozen doelman onder de lat.

Na zijn keuze voor FC Barcelona en daarna Valencia was Cillessen echter niet altijd meer zeker van zijn plek. Bij Barcelona werd hij tweede doelman achter Ter Stegen, maar toch bleef hij bij Oranje op doel staan. Toen hij daarna bij Valencia steeds vaker geblesseerd raakte en gepasseerd werd wankelde zijn positie in de goal van Oranje echter.

De laatste interland tegen Noorwegen mocht hij de afwezige Bijlow wel vervangen, maar Cillessen zal de komende maanden moeten bewijzen dat hij nog van waarde kan zijn voor Oranje.

Mark Flekken

Weinig mensen kenden de lange doelman, die al heel lang in Duitsland keept. ‘Hij is uitstekend met zijn voeten’, zo zei Van Gaal over Flekken, die vorig jaar in beeld kwam bij de bondscoach en keeperstrainer Hoek.

Sindsdien zit Flekken bij de selectie, maar zijn debuut maakte hij nog niet. We zijn benieuwd of hij de komende interlands wel de kans lijkt zich te laten zien, want in Duitsland maakt hij steeds weer een uitstekende indruk.

Tim Krul

De vraag is of de ouder wordende Krul zich nog beschikbaar gaat stellen voor Oranje. Eerste doelman zal hij waarschijnlijk niet meer worden, en dus is het de vraag of hij de moeite nog wil nemen om naar Zeist te komen.

Hij wil zich graag sparen voor zijn club en tijdens interlandsperiodes de batterij opladen in Engeland voor het zware Premier League seizoen. Een laatste kunstje op het WK zou natuurlijk wel een mooie bekroning zijn, en Van Gaal kent zijn kwaliteiten als penalty-killer.

Joël Drommel

Drommel kwam snel omhoog bij FC Twente en verdiende daar een transfer naar PSV. Hij werd zelfs bij Oranje gehaald, maar is nog té wisselvallig om echt aanspraak te maken op een plek in Oranje.

Remko Pasveer

Good-old Pasveer kent een uitstekend jaar bij Ajax, maar wordt in het najaar wel alweer 39 jaar oud. Op basis van wat hij dit seizoen laat zien zou hij absoluut een kans in Oranje verdienen. De vraag is echter sterk of Van Gaal zo’n oude doelman nog mee zal nemen.