De opstelling van Nederland tegen Georgië

Max Max
06 jun. 2021, 16:39
06 jun. 2021, 16:39
© IMAGO

Zojuist is de opstelling van Nederland tegen Georgië bekendgemaakt. Bondscoach Frank de Boer kiest voor een 1-5-3-2 systeem met daarin de volgende spelers.

In het doel staat Maarten Stekelenburg, die vanavond het doel schoon moet houden. Afgelopen woensdag keepte Tim Krul nog. Na vanavond zal bondscoach Frank de Boer zijn keuze maken tussen beide doelmannen.

Achterin staan zoals gezegd vijf spelers. Op rechtsback kiest de Boer opnieuw voor Dumfries. Centraal achterin staat het trio De Vrij, Timber en Blind. Laatstgenoemde komt terug van een enkelblessure en zal waarschijnlijk niet te lang spelen vanavond. De Ligt ontbreekt vanwege een liesblessure. Linksback staat Owen Wijndal, die ook op het EK de vaste linksback lijkt te worden.

Op het middenveld staan Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch, die afgelopen woensdag al na 30 minuten mochten invallen, moeten opnieuw op de bank plaatsnemen. Ook vd Beek en Koopmeiners zitten op de bank.

Voorin is Memphis Depay de vaste waarde. Naast hem speelt vanavond opnieuw Wout Weghorst, die van De Boer de kans krijgt zich te bewijzen als targetman. Dat betekent dat Luuk de Jong op de bank zit, net als Donyell Malen.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Georgië