De opstelling van Oranje voor Italië Nederland

Max Max
14 okt. 2020, 19:26
14 okt. 2020, 19:40
© IMAGO

De opstelling van het Nederlands elftal voor het Nations League duel met Italië is zojuist bekendgemaakt. Bondscoach Frank de Boer heeft flinke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel met Bosnië Herzegovina van afgelopen zondag. Zo start Oranje op papier in een 1-5-3-2 opstelling in plaats van het vertrouwde 1-4-3-3.

In het doel staat net als afgelopen zondag Jasper Cillessen. Voor hem in de verdediging staan van rechts naar links Hans Hateboer, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind.

Op het middenveld vervangt Donny van de Beek de geschorste Marten de Roon. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum staan samen met hem in de middenlinie.

Voorin keert Memphis Depay terug in de spits na een schorsing. Naast hem in de tweemans voorhoede staat Luuk de Jong. Een compleet ander concept voor het Nederlands elftal dus.

De opstelling van Nederland tegen Italië: Cillessen; Hateboer, De Vrij, Van Dijk, Aké en Blind; F. de Jong, Wijnaldum en VD Beek; L. de Jong en Depay.

Italië speelt wel in een 1-4-3-3 opstelling:

De opstelling van Italië: Donnarumma; D’Ambrosio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Pellegrini

Lees meer over:

Italië Opstelling WK 2022