De opstelling voor Nederland - Noorwegen

Max Max
16 nov. 2021, 19:19
16 nov. 2021, 19:22
© IMAGO

Hij is bekend, de opstelling van het Nederlands elftal tegen Noorwegen van vanavond. Oranje start met drie andere namen dan afgelopen zaterdag tegen Montenegro.

De eerste wijziging is in het doel, waar Justin Bijlow maandagavond afhaakte. Bondscoach Louis van Gaal moest kiezen tussen tweede doelman Mark Flekken en derde doelman Jasper Cillessen. Uiteindelijk viel de keuze toch op de derde doelman, door de ervaring die Cillessen met zich meebrengt ten opzichte van Flekken, die nog nooit in Oranje keepte.

Achterin is de tweede wijziging te zien. Stefan de Vrij raakte zaterdag geblesseerd aan zijn hamstring en mist daardoor het duel met de Noren. De verdediging bestaat daardoor uit Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries.

Op het middenveld wijzigt Van Gaal, die vanavond de wedstrijd bekijkt vanuit zijn rolstoel in een skybox in de Kuip, niets. Hij vertrouwt op zijn vaste trio Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen.

Voorin staan Danjuma en Memphis opnieuw in de basis. Op rechts kiest Van Gaal voor Steven Bergwijn op de plek waar zaterdag Donyell Malen nog speelde.

De opstelling van Nederland tegen Noorwegen:

Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; F. de Jong, Wijnaldum, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022