De opstelling voor Noord-Macedonië - Nederland

Max Max
21 jun. 2021, 16:36
21 jun. 2021, 19:05
© IMAGO

De opstelling van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië is bekend. Zoals verwacht heeft bondscoach Frank de Boer twee wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling tegen opzichte van het duel met Oostenrijk. Dat was al te zien op 'het briefje van Lodeweges' en klopt dus ook.

In de goal staat Maarten Stekelenburg, net als de vorige twee duels. Ook in de verdediging verandert er niks ten opzichte van 'Oostenrijk'. Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt vormen de vijfsmansdefensie.

Op het middenveld wordt Marten de Roon gespaard, hij zou bij een eventuele gele kaart geschorst zijn voor de achtste finale van aanstaande zondag. Hij wordt vervangen door Ryan Gravenberch, die de voorkeur krijgt boven Davy Klaassen. Frenkie de Jong en aanvoerder Georginio Wijnaldum blijven gewoon staan.

Voorin wordt het duo Memphis Depay en Wout Weghorst uit elkaar gehaald. Vanavond tegen Noord-Macedonië krijgt Donyell Malen de voorkeur boven Weghorst.

Dit is de opstelling van Nederland tegen Noord-Macedonië:

Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind en Van Aanholt; Gravenberch, F. de Jong en Wijnaldum; Malen en Depay.

Update tweede helft

In de tweede helft veranderde Oranje val systeem. Met de komst van Berghuis en Timber voor De Vrij en Dumfries schakelde het Nederlands elftal over naar het ouderwetse 1-4-3-3 systeem. Berghuis speelt daarin rechtsbuiten en Timber als rechtsback. Memphis is de centrale spits en Malen schuift naar de linkerkant.