Wat stond er op het (tweede) briefje van Lodeweges?

Max Max
21 jun. 2021, 11:00
21 jun. 2021, 11:00
© IMAGO

Het wordt ook wel een 'Ollongren-momentje' genoemd. Het briefje van assistent-trainer Dwight Lodeweges dat door de NOS op camera werd vastgelegd. Op het briefje stond vermoedelijk de opstelling van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië vanavond.

Onderstaand briefje werd door een scherpe camerman van de NOS vastgelegd op de camera en gedeeld met de buitenwereld. Daarop is te zien dat Donyell Malen en Ryan Gravenberch vanavond tegen Noord-Macedonië de vervangers zullen zijn van Marten de Roon en Wout Weghorst.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een briefje van Lodeweges te zien is en voor roering zorgt. Na het Nations Leagueduel met Duitsland in 2018 werd er op het veld een briefje gevonden met tactische aanwijzingen die Lodeweges voor de toenmalige bondscoach Ronald Koeman had opgeschreven.

Op dat briefje stond geschreven dat verdediger Virgil van Dijk in de spits moest spelen bij een 2-1 achterstand. Het hielp trouwens, want Van Dijk zelf maakte de 2-2 destijds. Het briefje van Lodeweges werd beroemd en bij een veiling voor de Johan Cruijff Foundation leverde dit 35.000 euro op.