De Vrij aanvoerder tegen Wales

Max Max
07 jun. 2022, 20:51
07 jun. 2022, 20:51
© IMAGO

Tot zijn eigen verbazing zal Stefan de Vrij woensdagavond tegen Wales de aanvoerdersband van Oranje dragen. Dat maakte bondscoach bekend tijdens de persconferentie van Oranje in aanloop naar de Nations League wedstrijd tegen Wales.

Tijdens die persconferentie zaten Van Gaal en De Vrij samen achter de desk. Tot verrassing van de aanwezige pers en vooral Stefan de Vrij zelf benoemde Van Gaal de verdediger tot aanvoerder. "Hij daar..." De verdediger van Internazionale keek verbaasd op. "Hij ja, aanvoerder van het Nederlands elftal woensdagavond tegen Wales", aldus de bondscoach op zijn typische manier van communiceren.

Het is de eerste keer dat De Vrij vanaf de aftrap de aanvoerdersband draagt in het Nederlands elftal. Hij droeg de band al wel driemaal aan het einde van een wedstrijd, nadat de eerste aanvoerder al gewisseld was. "Een heel leuke, mooie verrassing. Het is een enorme eer om aanvoerder van je land te zijn, dus daar ga ik van genieten."

B-team van Wales

De verwachting is dat Wales niet met alle sterspelers aan zal treden. Er gaan meerdere geluiden op dat veel sterspelers rust krijgen nadat het land zich afgelopen zondag ten koste van Oekraïne voor het WK plaatste.

De Vrij kreeg daarom de vraag of een interland tegen Wales B wel nut heeft. "Ik denk dat het juist wel nut heeft", zegt De Vrij. "Als voorbereiding op het WK, aangezien we in september en november niet veel tijd hebben om voor te bereiden."

Het duel zal dan ook in het teken staan van het inslijpen van automatismen. "Wij gaan deze wedstrijd heel serieus aanpakken. Ook als team zijn we gebrand de volgende stap te zetten en te groeien."