De wedstrijden van Oranje in de Johan Cruijff ArenA komend halfjaar

Max Max
11 jul. 2023, 13:21
11 jul. 2023, 13:22
© IMAGO

Als het Nederlands elftal in september de EK-kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland hervat zal het elftal direct moeten gaan presteren. Na de nederlaag tegen Frankrijk en de overwinning tegen Gibraltar zullen directe concurrenten Ierland en Griekenland verslagen moeten worden om een ticket voor het eindtoernooi volgend jaar veilig te stellen.

De eerste wedstrijd na de zomerstop is een thuisduel tegen Griekenland. Dit duel op 7 september wordt niet gespeeld in Amsterdam, maar in het Philips stadion in Eindhoven. Drie dagen later speelt Oranje het uitduel tegen Ierland in Dublin.

Het belangrijke thuisduel tegen Frankrijk op 13 oktober wordt wel in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De afgelopen jaren waren veel wedstrijden in Amsterdam, maar tegenwoordig wordt er weer wat meer gedeeld met Rotterdam en Eindhoven. De grootste wedstrijd van de kwalificatie, tegen topland Frankrijk, wordt echter wel in het grootste stadion van Nederland gespeeld.

Na het uitduel tegen de Grieken op 16 oktober wordt in november alweer het laatste thuisduel in deze reeks gespeeld tegen Ierland. Ook dit duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Het grootste stadion van Nederland

Het stadion in Amsterdam werd geopend in 1996 en was sindsdien 63 keer gastheer voor een duel van het Nederlands elftal. Van die duels werden er 34 gewonnen, 18 gelijkgespeeld en 11 verloren.

De ArenA is het grootste stadion van Nederland. Er passen bijna 56.000 toeschouwers in het stadion, waar de afgelopen jaren flinke veranderingen hebben plaatsgevonden. Supporters kunnen eten en drinken kopen door middel van de ArenA-card. De prijzen van deze plastic glazen drinken zijn de afgelopen jaren aardig gestegen. Toch staan de meeste supporters graag met een drankje en hapje in de hand als ze een wedstrijd van bespelers Ajax of Oranje volgen.

Naast de ‘gewone’ supporters zijn er in de ArenA ook altijd de nodige VIP-supporters aanwezig. In de skyboxen worden vaak genodigden flink in de watten gelegd met lekker eten en drinken. Het drinken wordt hier niet in plastic bekers, maar in luxe glazen geserveerd. Natuurlijk worden deze glazen, net als in de Horeca van Amsterdam, zorgvuldig uitgezocht en zijn ze vaak bedrukt met het logo van Ajax of van de Johan Cruijff ArenA.

De wedstrijden tegen Frankrijk en Ierland, die in oktober en november gespeeld worden, zullen zeker weer uitverkocht zijn. Zo zal de ArenA weer in een Oranje-massa veranderen en moet die Oranjegekte ervoor zorgen dat Oranje een jaar later naar het EK 2024 in Duitsland af mag reizen. Of dat lukt zullen we snel genoeg weten.

Lees meer over:

Zijlijn