Depay vraagt Franse president om hulp

Max Max
19 mrt. 2021, 21:38
07 jun. 2024, 12:41
© IMAGO

Het is nog maar de vraag of Memphis Depay zich maandag mag melden bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij heeft via Twitter aan president Macron gevraagd een uitzondering te maken voor de quarantaine regels die gelden in Frankrijk.

"Franse regering, mag ik me alsjeblieft bij Oranje voegen op maandag. Dat zou wel zo eerlijk zijn, want jullie maken ook een uitzondering voor de nationale ploeg van Frankrijk voor wedstrijden buiten Europa!!!!", schrijft Depay. De KNVB is in gesprek met de Franse autoriteiten over de situatie en het blijft voorlopig de vraag of Depay inzetbaar is.

"Het is heel vreemd. In Kazachstan, waar Frankrijk gaat spelen, zijn meer besmettingen dan in sommige Afrikaanse landen. Het is niet eerlijk, dus hopelijk wordt er een verstandige beslissing genomen", reageerde Depay later.

"Het is altijd een eer om voor Oranje uit te komen. We hopen allemaal dat we naar onze nationale ploegen kunnen. In de toekomst zijn rechtlijnige beslissingen nodig als het aankomt op interlands. We moeten in deze tijd als landen elkaar steunen en als je maatregelen neemt voor één groep, bijvoorbeeld dat Afrikaanse spelers niet mogen reizen, ziet dat er niet fraai uit. Dat lijkt dan op discriminatie."

Lees meer over:

Zijlijn