Deschamps prijst Oranje-speler die in Nederland juist bekritiseerd wordt

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 jun. 2024, 19:41
20 jun. 2024, 13:21
Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk
© IMAGO/Mee Met Oranje - Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk

Didier Deschamps verwacht geen makkelijke wedstrijd voor Frankrijk tegen Nederland op het EK in Duitsland. In maart 2023 was Frankrijk in de EK-kwalificatiereeks nog met 4-0 te sterk voor de ploeg van Ronald Koeman, maar Deschamps rekent op een moeilijkere wedstrijd komende vrijdag in de Red Bull Arena in Leipzig.

“Nederland was toen verzwakt door blessures en ziekte”, vertelde Deschamps woensdag. “Spelers als Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Denzel Dumfries waren er niet bij. En bij de tweede wedstrijd miste Nederland De Ligt, Gakpo en Memphis Depay”, doelde hij op de kwalificatiewedstrijd in oktober 2023, die Frankrijk met 1-2 won in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Frankrijk uitgezonden?

“Als je deze spelers niet hebt, heb je natuurlijk een heel ander team. Het is gewoon een ander verhaal nu Ronald Koeman deze spelers wel tot zijn beschikking heeft. Als iedereen erbij is, krijgen we een ander Nederland te zien dan in de twee voorgaande duels”, voorspelde Deschamps twee dagen voor de krachtmeting op Duitse bodem.

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

“Nederland heeft jonge, talentvolle spelers”, benadrukte de oud-middenvelder. Als voorbeeld noemde hij Xavi Simons, die in Frankrijk bekend is omdat hij onder contract staat bij Paris Saint-Germain. “In Frankrijk kennen we Xavi Simons heel goed. Nederland heeft altijd een goede combinatie van atletisch vermogen en spelers met creativiteit en techniek, zoals Simons. Het zorgt altijd voor een heel competitief elftal.”

In Nederland ontvangt Simons, goed voor vijftien interland en een doelpunt, juist de nodige kritiek op zijn spel in dienst van het Nederlands elftal. Zo waren onderen andere Willem van Hanegem en Wim Kieft niet te spreken over zijn maniertjes. Met Jeremie Frimpong en Donyell Malen die op de deur kloppen is het de vraag of Simons vrijdag tegen Frankrijk opnieuw aan de aftrap verschijnt.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Xavi Simons EK2024