Duitse amateur klopt Oranjespeler woensdag in de sprint, wie was het?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 jun. 2024, 18:32
27 jun. 2024, 09:49
Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg
© Imago - Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg

Voor het Nederlands elftal stond daags na de verloren groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3) op het EK een oefenwedstrijd op het programma tegen TSV Havelse. De reservespelers van Oranje wisten weliswaar met 6-1 te winnen van de Duitse amateurclub, maar voor Marko Ilic was het toch een hele bijzondere wedstrijd. De 25-jarige linksbuiten wist namelijk het enige doelpunt van de Oranje-tegenstander te maken.

"Het was erg leuk. Het is een hoogtepunt voor ons om tegen ze te spelen", verklaart Ilic na afloop voor de camera van ESPN. "Het was heel zwaar, maar ook heel leuk. Het zijn allemaal wereldspelers. Voor ons is het een hoogtepunt om tegen ze te spelen. Dat maakt het voor ons ook leuk om tegen te spelen."

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: KNVB en Amsterdam in contact over huldiging voor Oranje

Lees ook: Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Verslaggever Pascal Kamperman wilde weten hoe het voor Ilic was om te scoren tegen Oranje. "Het was een ongelooflijk goed gevoel om tegen het Nederlands elftal met zulke spelers te scoren. Het was geen bijzondere goal. Ik noem het een normaal doelpunt. Ik heb de verdediger eruit gelopen. Toen kwam ik een-op-een en heb ik gewoon geschoten. En toen lag de bal erin."

De vraag was dus meteen welke speler van Oranje de linksbuiten van TSV Havelse eruit had gelopen. Het duel werd achter gesloten deuren gespeeld en was ook niet te zien voor de aanwezige pers. Het is niet duidelijk wat de opstelling van bondscoach Ronald Koeman was. Hij liet woensdag alleen de reserves en de invallers tegen Oostenrijk in actie komen.

Ilic bevestigde later aan De Telegraaf dat het De Ligt was die hij was tegengekomen op weg naar zijn doelpunt en niet Denzel Dumfries, Daley Blind, Ian Maatsen of Micky van de Ven. Van de Ven lag sowieso niet voor de hand: de verdediger is een van de snelste voetballers in Europa. Hij nam woensdag twee doelpunten voor zijn rekening, evenals Wout Weghorst. Brian Brobbey en Jeremie Frimpong waren verantwoordelijk voor de andere doelpunten.

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Lees meer over:

EK 2024