Oranje haalt fors uit in oefenwedstrijd tegen Duitse club

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 jun. 2024, 13:42
26 jun. 2024, 23:00
Het Nederlands elftal op het trainingscomplex in Wolfsburg
© IMAGO/Mee Met Oranje - Het Nederlands elftal op het trainingscomplex in Wolfsburg

Het Nederlands elftal heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen TSV Havelse gespeeld. Ronald Koeman deed daags na de blamage tegen Oostenrijk (2-3 verlies) op het EK in Duitsland beroep op zijn reservespelers en liet de basiskrachten van dinsdag achter in het spelershotel. De bondscoach zag hoe zijn B-keus in 2 x 35 minuten met 6-1 te sterk was voor de amateurs van de club uit de Regionalliga Nord.

Wout Weghorst en Micky van de Ven, die beiden invielen tegen Oostenrijk, waren op dreef in de oefenwedstrijd die om 12.00 uur begon. De twee namen ieder twee van zes doelpunten van het Nederlands elftal voor hun rekening. De overige treffers waren van Brian Brobbey en Jeremie Frimpong, zo meldt journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Oranje verslaat TSV Havelse in besloten oefenduel

De vriendschappelijke ontmoeting vond plaats in AOK Stadion in Wolfsburg, het complex waar de selectie van Oranje ook traint in aanloop naar de wedstrijden. Het duel speelde zich achter gesloten deuren af. De gordijnen van het kleine stadion waren gesloten en aan de zijkanten hingen doeken.

Er zou woensdag op deze locatie eigenlijk een training plaatsvinden, met families en naasten op de tribunes, maar Koeman koos nog voor aanvang van het duel met Oostenrijk ervoor om deze te schrappen. De familieleden zijn wel gewoon in het spelershotel van Oranje, zo meldt De Telegraaf. Voorafgaand aan het toernooi was al afgesproken dat de spelers bezoek zouden krijgen na afloop van de eerste en derde groepswedstrijd.

Lees meer over:

EK 2024