KNVB en Amsterdam in contact over huldiging voor Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 jun. 2024, 17:39
27 jun. 2024, 09:49
Amsterdam na de EK-winst van Oranje in 1988
© IMAGO - Amsterdam na de EK-winst van Oranje in 1988

De gemeente Amsterdam en de KNVB zijn in contact over een eventuele huldiging voor het Nederlands elftal als dat eerste of tweede wordt op het EK in Duitsland. De selectie van bondscoach Ronald Koeman staat in de achtste finales en werkt deze komende zondag of volgende week dinsdag af, afhankelijk van de resultaten van woensdagavond.

PvdA-raadslid Mohamed Belkasmi vroeg woensdagmiddag wethouder Sofyan Mbarki (Sport) naar de organisatie van publieke kijkevenementen en een huldiging als Nederland in de finale komt, zo schrijft De Telegraaf. Mbarki was in eerste instantie benieuwd met welke opstelling Belkasmi die top twee hoopte te bereiken, daar Oranje uiteindelijk maar als een van de vier beste nummers drie de knock-outfase van het toernooi heeft bereikt.

Artikel gaat verder onder video

KNVB en Amsterdam in contact over huldiging voor Oranje

“In algemeenheid is er ruim van tevoren contact met de KNVB over mogelijke huldigingen. In dit geval kan ik zeggen dat de gesprekken plaatsvinden”, zei Mbarki niettemin. De wethouder ziet een huldiging van het Nederlands elftal als winnaar van het EK wel meer zitten dan een ontvangst van Oranje als verliezend finalist.

Lees ook: Van Hanegem hekelt mafketels na blamage Oranje en wijst naar Ajax

Burgemeester Femke Halsema gaat over de grote schermen in de hoofdstad. “Als de burgemeester zegt dat het mag, dan staat ons niks in de weg. Laten we vooral nu hopen op een goede voortzetting van het toernooi”, zei Mbarki, die eerst sowieso de achtste finales wil afwachten, alvorens een beslissing over de organisatie van grote kijkevenementen voor de kwartfinale wordt genomen.

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Lees meer over:

EK 2024