ESPN beloont Oranjespeler met plek in beste EK-elftal na duel met Frankrijk

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
23 jun. 2024, 20:07
24 jun. 2024, 09:29
Het Nederlands elftal voorafgaand aan het EK-duel met Frankrijk
© IMAGO/Mee Met Oranje - Het Nederlands elftal voorafgaand aan het EK-duel met Frankrijk

ESPN heeft één speler van het Nederlands elftal opgenomen in het beste elftal van speelronde twee van het EK in Duitsland. De betaalzender heeft in het hart van de verdediging een plek ingeruimd voor Virgil van Dijk.

ESPN heeft aan de hand van data een elftal samengesteld met de beste spelers van speelronde twee van het EK. Van Dijk speelde afgelopen vrijdag met Oranje met 0-0 gelijk tegen Frankrijk, hetgeen de centrumverdediger en aanvoerder van Nederland een plek oplevert in het beste elftal van de tweede speelronde.

Artikel gaat verder onder video

ESPN neemt Virgil van Dijk op in beste EK-elftal

“Met liefst acht wegwerkingen, secure passing en haarfijne positionering ging captain Virgil van Dijk voorop in dit verdedigende beulswerk”, licht ESPN de keuze voor Van Dijk toe op de website. Van Dijk wordt centraal achterin vergezeld door Jaka Bijol, die in speelronde twee met Slovenië gelijkspeelde tegen Servië (1-1).

Lees ook: Derksen en Van der Gijp maken één man helemaal af na Nederland - Frankrijk

Lees ook: UEFA geeft AD-fotograaf schuld van controverse na goal Simons

Lees ook: Weghorst krijgt offtopic vraag op persconferentie: 'Dat zou nu heel dom zijn'

Het beste elftal van speelronde twee volgens ESPN: Giorgi Mamardashvili (Georgië); Philipp Mwene (Oostenrijk), Joachim Andersen (Denemarken), Virgil van Dijk (Nederland), Jaka Bijol (Slovenië), Vladimir Coufal (Tsjechië); Fabián Ruíz (Spanje), Toni Kroos (Duitsland); Jérémy Doku (België), Georges Mikautadze (Georgië), Nico Williams (Spanje).

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Virgil van Dijk