Weghorst krijgt offtopic vraag op persconferentie: 'Dat zou nu heel dom zijn'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
23 jun. 2024, 18:07
24 jun. 2024, 09:29
Wout Weghorst, Nederlands elftal, Oranje
© De Telegraaf - Wout Weghorst, aanvaller van het Nederlands elftal

Wout Weghorst focust zich tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland honderd procent op het Nederlands elftal. Tijdens de persconferentie kreeg de spits van Oranje zondagmiddag een ‘offtopic’ vraag over de toekomst van zijn carrière, maar daar is hij momenteel niet mee bezig.

Weghorst en Cody Gakpo moesten even grijnzen na de laatste vraag van Jeroen Stekelenburg. “Toch wel”, lachte het duo van Oranje toen de journalist naar de toekomst van de spits vroeg. Weghorst staat in de belangstelling van onder andere Ajax en FC Twente "Natuurlijk krijg je mee dat het over mijn toekomst gaat", reageerde de spits.

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst voelt dat hij dicht tegen de basis aan zit

Volgens Weghorst spelen alle speculaties zich voor hem op de achtergrond af. "Ik heb 2,5 maand voor dit toernooi een pad uitgestippeld dat er voor moest zorgen dat ik nu in deze weken in topvorm zou zijn. De focus ligt daarop. Het zou wel heel dom zijn als ik opeens met allerlei andere dingen bezig zou zijn. Het gaat om het EK en daarna zal er vast iets moois komen. Er wordt genoeg over gezegd, het wordt hier en daar voor mij ingevuld. Maar dat laat ik aan jullie."

Lees ook: De Ligt praat met psycholoog over reserverol bij Oranje: 'Valse start van het EK'

In het EK-duel met Polen begon Weghorst op de bank en maakte hij vlak voor tijd de winnende 1-2. Tegen Frankrijk kwam hij ook als invaller in het veld, maar scoorde de aanvaller niet. Hij heeft echter het gevoel dat hij steeds dichter bij een basisplek komt. "Een basisplaats is wel wat je uiteindelijk gewoon wil. Dat is het streven wat je hebt, ik heb heel sterk de overtuiging dat ik belangrijk kan zijn voor dit Nederlands elftal. Ik heb kwaliteiten om dit Nederlands elftal beter te maken."