'Flekken is een Van Gaal-keeper'

Max Max
05 okt. 2021, 10:31
12 okt. 2021, 13:50
© IMAGO

Het is een onbekende naam in de selectie van het Nederlands elftal, die van Mark Flekken. Hij is doelman bij het Duitse SC Freiburg en mocht zich gisteren voor het eerst in zijn carrière melden bij de manschappen van Oranje. Een onverwachte verrassing voor de keeper, die door bondscoach Van Gaal vorige maand al als 'interessant' betiteld werd.

Van Gaal legt uit hoe hij bij Flekken terecht gekomen is:  "Ons scoutingapparaat heeft Flekken ontdekt, ook omdat spelers die met hem gespeeld hebben ons op hem hebben gewezen. Dan gaan wij kijken."

En toen viel Flekken, die uitstekend is met zijn voeten, positief op: "Dat is een Van Gaal-keeper. Van der Sar was ook ongelooflijk goed met zijn voeten. Dat is voor mij heel belangrijk. Buiten het feit dat hij goed met zijn voeten is, steekt de verdedigende organisatie van Freiburg heel goed in elkaar en de baas van de verdediging is de keeper in mijn ogen."

Er was nog wel een lastig puntje in de communicatie volgens Van Gaal. "Zijn Duits is beter dan zijn Nederlands, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij Limburgs praat. Hij was moeilijk te verstaan."

Extra spelers

"Nu gaan we kijken hoe hij in de groep reageert, hoe de groep op hem reageert en welk niveau hij haalt op de trainingen." Dat is ook direct de verklaring voor het oproepen van 26 spelers in plaats van de gebruikelijke 23.

Hij voegt toe: "Omdat ik nieuwe spelers wil voelen, horen en zien. En dat kan alleen maar in deze kwalificatiewedstrijden."