Georginio Wijnaldum doet bij Noa Vahle opvallende onthulling over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 jun. 2024, 08:02
Georginio Wijnaldum, middenvelder van het Nederlands elftal
© Talpa - Georginio Wijnaldum, middenvelder van het Nederlands elftal

Georginio Wijnaldum is zeer te spreken over de eenheid in de selectie van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De middenvelder, goed voor 93 interlands, verzekert zelfs dat de huidige spelersgroep van Ronald Koeman hechter is dan de ploeg die zo veel succes had op het WK in 2014 in Brazilië. “Ik moet zeggen dat dit team vanaf het begin wel hechter is dan het team van het WK. Daar is het natuurlijk gegroeid gedurende het toernooi en ik hoop dat het bij ons juist vele malen meer kan groeien dan hoe het nu is.”

Noa Vahle wilde weten waarom Wijnaldum het huidige team ‘hechter’ noemt dan de selectie van tien jaar geleden in Brazilië. “De periode waarin we begonnen met deze bondscoach hadden we ons voor twee jaar niet gekwalificeerd, of eigenlijk voor vier jaar”, doelt Wijnaldum bij Veronica op de absentie van Oranje tijdens het EK van 2016 in Frankrijk en twee jaar later op het WK in Rusland. “Toen ging het eigenlijk niet zo goed, maar ik denk dat we toen van binnenuit naar elkaar gekomen zijn en hebben geprobeerd elkaar te helpen, omdat het van buitenaf niet altijd positief was.”

Koeman vertrok in de zomer van 2020 bij Oranje om aan de slag te gaan bij Barcelona, maar volgens Wijnaldum heeft dat weinig tot geen invloed gehad. “We zijn heel hecht gebleven. Toen hij wegging was het er ook nog wel en toen hij terugkwam, heeft hij het weer opgepakt.” Wijnaldum is één van de routiniers van de groep, maar hij ziet zichzelf niet als een bron van wijsheid voor de jongere jongens. "Ik probeer mezelf te zijn en te helpen waar ik kan. Dat doe ik altijd, meer doe ik niet. Jongens praten wel met mij over situaties binnen en buiten het veld. Ik geef ze wel een gevoel dat ze met mij over dingen kunnen praten, maar dat is hoe ik ben. Ondanks de status die ik heb, hoef ik niets anders te doen."

Lees ook: UEFA laat met zes woorden zien wat het verwacht van Xavi Simons

Op dit moment staat Wijnaldum op 93 interlands. Als hij alles speelt en Oranje de finale haalt kan hij op 100 komen. Bij het horen van die statistiek verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. "Met Gods wil haal ik die honderd interlands, dan halen we de finale namelijk. Dat is wel echt iets waar ik naar uitkijk. Dat is zeker een droomplaatje, voor iedereen. Wij geloven dat we hier iets kunnen neerzetten en als dat lukt, is het erg mooi."

Lees meer over:

Oranje Georginio Wijnaldum