Het nieuwe thuisshirt van Oranje voor WK 2022

Max Max
15 sep. 2022, 09:31
22 sep. 2022, 08:33
© IMAGO

Het Nederlands elftal zal tijdens het WK 2022 in een nieuw Oranje thuistenue gaan spelen. De KNVB en kledingsponsor Nike maakten het nieuwe shirt bekend. Je kunt het thuisshirt van het Nederlands elftal hier kopen.

Zoals altijd is het thuisshirt van het Nederlands elftal oranje van kleur. Het shirt is wel een stuk lichter oranje dan bij de vorige shirts die de KNVB en Nike gezamenlijk uitbrachten.

Op de website van de KNVB valt te lezen dat 'Shirtsponsor Nike haalde voor het thuisshirt inspiratie uit het Totaalvoetbal waarmee Nederland zichzelf in de jaren zeventig op de kaart zette. Het shirt staat symbool voor de creativiteit, de souplesse en de grensverleggende mentaliteit waarmee Nederland zowel succesvolle voetballers als wereldberoemde streetwear- en modevernieuwers heeft afgeleverd.'

Als je heel goed kijkt dan zijn in het oranje patroon de getekende manen van de Hollandse Leeuw te zien. Het shirt heeft zwarte vegen, die staan voor de vechtersmentaliteit waar Van Gaal mee op het WK wil verschijnen.

'Trots om in het Oranje voor mijn land te spelen'

Ook de spelers van Oranje zijn blij met het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal. Virgil van Dijk zegt op de site van de voetbalbond: “Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken. Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land. Het blijft speciaal om dat als captain te mogen doen."

Voor Frenkie de Jong staat Oranje ook voor het fijne gevoel als hij bij het nationale team komt: “Het Nederlands elftal zie ik als een weerzien met vrienden. Oranje is echt onze kleur. Dat maakt ons tot wie we zijn als nationaal team. ”

Oranje zal op zondag 25 september in het Nations League duel tegen België voor het eerst in het nieuwe thuisshirt spelen. Tijdens het WK 2022 in Qatar van aankomende winter zal het shirt uiteraard ook gedragen worden.

Bestel het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal hier!

Lees meer over:

Zijlijn Shirts WK 2022