Hugo Borst doet opvallende claim en weet waarom Wijnaldum bij Oranje zit

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
24 jun. 2024, 15:29
24 jun. 2024, 15:35
Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg
© IMAGO/Mee Met Oranje - Het Nederlands elftal op een training in Wolfsburg

Hugo Borst heeft vernomen waarom Georginio Wijnaldum er bij het Nederlands elftal zo goed op staat. Dat bondscoach Ronald Koeman besloot de aanvallende middenvelder mee te nemen naar het EK in Duitsland, heeft volgens Borst ook iets te maken met de aanvoerder van het Nederlands elftal: Virgil van Dijk.

In de Hard Gras podcast gaat Borst in op de aanwezigheid van Wijnaldum in de selectie van Oranje voor het EK in Duitsland. "Ik hoor nog wel eens wat. Ik denk dat Van Dijk erg hecht aan Wijnaldum en Koeman is heel goed met Van Dijk. Hiërarchisch is dat lichtelijk bepaald, ja", doelt Borst op het selecteren van de routinier.

Artikel gaat verder onder video

Georginio Wijnaldum hoort in de EK-selectie thuis

8.9%

91.1%

699 stemmen

Borst twijfelt aan de capaciteiten van Wijnaldum en is niet de enige: "Ik sprak ook met Emile Schelvis over Wijnaldum en die vond dat er in zijn tijd bij AS Roma al sleet op Wijnaldum zat. Het is altijd een buitengewoon aardige peer geweest, maar op een gegeven moment is het wel op", zegt Borst tot slot over de middenvelder van het Nederlands elftal.

Lees ook: Depay ontvangt schrikbarend statement van 34.799 Oranjefans

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Oranje traint zonder zieke spits voor duel met Oostenrijk

Lees ook: Bergwijn bijt flink van zich af: ‘Ik houd niet van zulke dingen’

Het is niet de eerste keer dat Borst kritisch kijkt naar Wijnaldum, want eerder liet de columnist van het Algemeen Dagblad al weten het belachelijk te vinden dat Koeman de aanvallende middenvelder had opgenomen in de voorselectie. Op ‘sympathiek’ niveau wilde Borst in mei nog wel begrip opbrengen voor de beslissing van Koeman om samen met Nigel de Jong de trip te maken naar Saudi-Arabië. “Je moet iedereen die Oranjewaardig is een keertje live zien spelen. Wijnaldum aan het werk zien is prima, maar meteen moet je het geheel zien. Je bevindt je in de buurt van een zandbak. In speeltuinen wordt geen serieus voetbal gespeeld. En dat is dan het moment dat je hard moet durven zijn”, stelde Borst destijds, die daarmee zei dat Koeman verder moet kijken.

Volgens Borst bieden ‘in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst’. “Goed spelen - nu vooruit: uitblinken - in een zandbak onder toeziend oog van Koeman is niets waard.” Wijnaldum behoorde voor de Final Four van de Nations League afgelopen juni nog steevast, mits fit, tot de selectie van het Nederlands elftal, maar Koeman deed in de daaropvolgende interlandperiodes geen beroep meer op de routinier. De veteraan maakte deze maand in de oefeninterlands tegen Canada en IJsland zijn rentree in Oranje, 114 minuten, en viel op het EK in tegen zowel Polen als Frankrijk: 45 minuten in totaal.

Lees meer over:

Georginio Wijnaldum