Bergwijn bijt flink van zich af: ‘Ik houd niet van zulke dingen’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
24 jun. 2024, 11:05
25 jun. 2024, 08:41
Steven Bergwijn, aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal
© IMAGO - Steven Bergwijn, aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal

Steven Bergwijn betreurt de negatieve berichtgeving over zijn persoon in de voorbije dagen. De aanvaller van Ajax zou afgelopen zaterdag, daags na de EK-wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk (0-0), iets te fanatiek zijn geweest op de training. Bij een positiespel was Bergwijn iets te gretig en blesseerde hij bijna Micky van de Ven.

Daar is volgens Bergwijn echter niets van waar. “Ik vind het niet erg als er dingen geschreven worden over mij, maar nu word ik in een negatief daglicht gesteld”, zo vertelt de aanvaller maandag in gesprek met Voetbalprimeur. “Ook door de manier waarop het geschreven wordt. Ik weet niet welke training ze hebben gekeken. Of dat er überhaupt is gekeken.”

Artikel gaat verder onder video

Steven Bergwijn reageert op tackle bij Oranje

“Recht is recht en krom is krom. Er is serieus totaal niks gebeurd. Ik houd niet van zulke dingen. Er hangt een goede sfeer in de groep en er is helemaal niks aan de hand.” Het verhaal kwam in de wereld door Noa Vahle, die zaterdagavond bij Vandaag Inside Oranje aangaf dat Bergwijn ‘vol door ging’ op de enkel van Van de Ven, die daar volgens de journalist niet blij mee was en dat ook duidelijk liet weten gezien ‘zijn boosheid’.

Bergwijn benadrukt ook dat felle duels er soms bij horen. “Natuurlijk kan het er soms pittig aan toegaan, maar er wordt geschreven dat ik doorga op zijn enkel. Alsof ik hem een doodschop heb gegeven. Felle duels horen erbij en als het gebeurt, gebeurt het. Dat is nu niet het geval”, zo benadrukt de aanvaller, die in de eerste twee groepsduels met Polen en Frankrijk nog niet van de bank kwam.

Lees ook: Depay ontvangt schrikbarend statement van 34.799 Oranjefans

Lees ook: Shownieuws vraagt zich af of Memphis Depay het EK ‘misbruikt’

Op het WK van 2022 in Qatar kwam Bergwijn onder Louis van Gaal in vier van de vijf wedstrijden in actie. “Een speler vindt altijd dat hij moet spelen. Dat heeft iedereen hier. Het is toch minder als je niet speelt." Mocht bondscoach Ronald Koeman hem nodig hebben, dan is Bergwijn er klaar voor. “Dat moet. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het gaat om hard trainen en alles geven. Als ik erin kom, dan moet ik er klaar voor zijn. We hebben gewoon een goede groep met goede spelers op elke positie. Het is afwachten.”