Depay ontvangt schrikbarend statement van 34.799 Oranjefans

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
24 jun. 2024, 10:17
24 jun. 2024, 19:18
Memphis Depay, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO - Memphis Depay, aanvaller van Oranje

Fans van het Nederlands elftal hebben weinig vertrouwen in Memphis Depay, zo blijkt uit een peiling van De Telegraaf. Slechts acht procent van de 37.826 supporters van het Nederlands elftal, die de krant heeft ondervraagd, zou dinsdag met de aanvaller in de basis beginnen in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op het EK in Duitsland.

Aangezien Depay in de eerste twee EK-duels niet wist te overtuigen, is er een discussie op gang gekomen waarin zijn positie in de basiself van bondscoach Ronald Koeman ter discussie wordt gesteld. Veel fans van Oranje zouden graag zien dat Koeman het vertrouwen geeft aan een andere spits. Brian Brobbey komt het beste naar voren uit de peiling van De Telegraaf, al ligt dat vanwege de Amsterdamse origine van de krant voor de hand.

Artikel gaat verder onder video

Oranjefans willen Memphis Depay niet meer in de basis

De aanvaller van Ajax bezit met 35 procent van de stemmen over het meeste vertrouwen onder de ondervraagde supporters van het Nederlands elftal. Met 25 procent van de stemmen komt Joshua Zirkzee, die pas later werd opgeroepen door Koeman, ook goed uit de peiling. Ook zien supporters van Oranje het als een optie dat Wout Weghorst in de spits begint. Maar liefst negentien procent steunt die gedachtegang.

Lees ook: Derksen en Van der Gijp maken één man helemaal af na Nederland - Frankrijk

Lees ook: Oranje kan vandaag achtste finales op EK halen zonder zelf te spelen

Lees ook: Van 't Schip zou een van zijn beste spelers bij Ajax nu niet opstellen bij Oranje

Elf procent van de stemmers pleiten voor een positiewisseling van Cody Gakpo, die in hun ogen in de spits moet beginnen in plaats van Depay. Laatstgenoemde kan slechts op een schrikbarend aantal van acht procent van de stemmen rekenen. Het laat zien dat er weinig vertrouwen is in Depay, die dinsdag tegen Oostenrijk het vertrouwen van het grootste deel van de Oranje-fans moet terugwinnen.

Op welke plaats in Groep D gaat Nederland eindigen?

26.2%

43.9%

29.9%

1399 stemmen