Veerman verbaast zich over verhalen rondom Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 feb. 2024, 11:46
13 feb. 2024, 11:46
© IMAGO

Joey Veerman verbaast zich over de verhalen dat hij en Frenkie de Jong niet samen zouden kunnen spelen in het Nederlands elftal. Tot op heden speelden de middenvelders van PSV en Barcelona nog nooit een interland samen, mede omdat De Jong vorig jaar liefst zes van de tien interlands moest laten schieten door blessureleed. Veerman speelde vier van zijn zes interlands gedurende De Jongs afwezigheid.

Veerman pareert de kritiek: "Ik weet niet of we het ideale duo zijn, maar je zou het eerst moeten proberen, voor je kan zeggen of het wel of niet werkt”, benadrukte de middenvelder maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport. “Ik hoor en lees dingen dat we niet samen kunnen spelen… Dat verbaast mij. Volgens mij heeft nog nooit iemand het gezien, want ik heb nog nooit samengespeeld met Frenkie.”

Joey Veerman én Frenkie de Jong samen in Oranje?

Youri Mulder pleitte tijdens het programma voor een middenveld met Veerman én De Jong. "Maar het zal nooit gebeuren, want Ronald Koeman zal het nooit doen”, verwees de oud-aanvaller naar de bondscoach. “Koeman wil een controleur naast Frenkie. Ik denk dat je op het middenveld heel sterk bent met die twee. Dan raak je de bal niet meer kwijt.”

Lees ook: Ronald Koeman kan bijna niet meer om uitblinkende aanvaller heen

Koeman heeft tal van opties centraal op het middenveld. Zo is Tijjani Reijnders van AC Milan gedurende de afwezigheid van De Jong doorgebroken in het Nederlands elftal en ook Mats Wieffer kreeg in 2023 volop speeltijd van de bondscoach, die ook over het Atalanta-duo Marten de Roon en Teun Koopmeiners beschikt.